Burenruzie mediation

In een wijk wonen waar de sfeer prettig is, waar je het goed kunt vinden met je buren, waar af en toe een feestje wordt georganiseerd: dat maakt je leven heel plezierig. 

Toch kan het voorkomen dat je buren hebt die voor overlast zorgen. Je hoort het een tijdje aan, je zegt er af en toe iets van en toch blijft deze overlast bestaan. Je wordt er nerveus van en de spanningen tussen u en de buren lopen op. Een derde, neutrale persoon kan dan ondersteunen bij het oplossen van uw conflict. Burenruzie mediation brengt mensen weer bij elkaar en helpt u om uw woongenot te herstellen.

Mevrouw Maas heeft vaak last van haar nieuwe buurman die door zijn muziekhobby regelmatig keiharde muziek maakt. Hij luistert niet alleen naar muziek, maar speelt zelf ook drums. Dat klinkt door alle muren heen. Mevrouw Maas heeft meerdere malen aangegeven dat zij hier last van heeft, maar haar buurman reageerde altijd met de opmerking dat hij overdag muziek mag maken zoals hij het wil. Met een aantal krachttermen stuurde hij haar dan weer weg. Helemaal overstuur belde mevrouw Maas de buurtbemiddeling voor hulp. Een mediator heeft beide partijen bij elkaar gebracht en elk hun verhaal laten vertellen aan de ander. Toen bleek dat mevrouw Jansen om de zoveel weken een hele week nachtdienst heeft en dan overdag moet slapen. Na overleg is besloten dat de buurman rustig aan doet met zijn muziek in de weken dat mevrouw overdag moet slapen.